Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

15432 μέλη της ΝΔ συμμετείχαν στη δημόσια διαβούλευση για το νέο καταστατικό του κόμματος

Αναλυτικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία το 67,4% των στελεχών πιστεύει πως ο Πρόεδρος του κόμματος θα πρέπει να εκλέγεται από τα μέλη του κόμματος με το 26,4 να πιστεύει πως η εκλογή θα πρέπει να γίνεται από όλους τους πολίτες|

 










Αναλυτικότερα σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία το 67,4% των στελεχών πιστεύει πως ο Πρόεδρος του κόμματος θα πρέπει να εκλέγεται από τα μέλη του κόμματος με το 26,4 να πιστεύει πως η εκλογή θα πρέπει να γίνεται από όλους τους πολίτες.

Αναφορικά με τη διάρκεια της Προεδρικής θητείας το 61,6% πιστεύει πως αυτή θα πρέπει να είναι πενταετής με το 23,4% να δηλώνει πως πρέπει να είναι τετραετής.

Το 36,6% των μελών του κόμματος που συμμετείχαν στη δημόσια διαβούλευση αναφέρει πως το Τακτικό Συνέδριο θα πρέπει να διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια με το 28,2% να στηρίζει μία ετήσια διοργάνωση.

Το 45,3% των μελών του κόμματος θέλει μείωση στον αριθμό των Συνέδρων και σημειώνει πως αυτός θα πρέπει να κυμαίνεται από 1000 έως 2000 άτομα μέγιστο, με τον σημερινό αριθμό να φτάνει τις 5000. Παράλληλα το 67,7% των συμμετεχόντων στη δημόσια διαβούλευση επιθυμεί τη μείωση και του σημερινού αριθμού μελών της Πολιτικής επιτροπής του κόμματος.

Σχεδόν η πλειονότητα των μελών της ΝΔ (σ.σ το 96,9%) επιθυμεί τη διεξαγωγή διαδικτυακών δημοψηφισμάτων ανά τακτικά χρονικά διαστήματα ώστε να καταγράφεται η άποψή τους. Επίσης συντριπτικό ποσοστό των μελών του κόμματος (98,7%) επιθυμεί αξιολόγηση όλων των κομματικών στελεχών με θέσεις ευθύνης ενώ παράλληλα τα μέλη σε ποσοστό 67,5% επιθυμούν η συγκεκριμένη αξιολόγηση να γίνεται σε ετήσια βάση.

Τέλος το 48,8% των μελών επιθυμούν η ετήσια οικονομική ενίσχυση προς το κόμμα να ανέρχεται από 10 έως 20 ευρώ και το 96,7% επιθυμεί η ιδιωτική χρηματοδότηση του κόμματος να είναι απολύτως διαφανής και επώνυμη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου