Πανεύκολη στριφτή πίτσα σε διάφορες παραλλαγές
You are here:
Πανεύκολη στριφτή πίτσα σε διάφορες παραλλαγές
Έτσι λοιπόν βρήκα ευκαιρία στη γιορτή του Mini Me και το έφτιαξα! Μια εύκολη, γρήγορη και πάνω από όλα γευστική, νόστιμη επιλογή για κέρασμα και όχι μόνο!
Δείτε πόσο απλό είναι:
Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
σάλτσα ντομάτας
τριμμένο κασέρι
1 χτυπημένο αυγό
Εκτέλεση
Τοποθετήστε τα δύο φύλλα της σφολιάτας το ένα πάνω στο άλλο, σε μια λαδόκολλα.
Με τη βοήθεια ενός πιάτου κόψτε κύκλους ίσου μεγέθους. Αφαιρέστε το πάνω φύλλο. Στο κάτω φύλλο, απλώστε τη σάλτσα ντομάτας και το τριμμένο κασέρι. Τοποθετήστε το άλλο φύλλο της σφολιάτας στην κορυφή.
Πάρτε ένα ποτήρι και τοποθετήστε το στο κέντρο του κύκλου. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κόψτε «λωρίδες» από τη βάση του ποτηριού. Πάρτε κάθε λωρίδα και στρίψτε την. Περάστε με πινελάκι το χτυπημένο αυγό. Ψήστε στους 200°C για 20-25 λεπτά. (το παρακολουθείτε μέχρι να ροδίσει)
Η δική μου προσπάθεια (δεν το έχω φωτογραφία ψημένο γιατί δεν πρόλαβα! Σχεδόν μου το πήραν από τα χέρια!) Μπορεί να μη γίνει πολύ όμορφο και να λερωθείτε, αλλά πιστέψτε με η γεύση του δεν υπάρχει!
Αυτό ήταν! Απολαύστε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου